mercoledì 31 marzo 2010

Synttärikakku - Torta di compleanno


Pieni poikani täytti eilen 23 vuotta - uskomatonta! - ja keksi toivoa kääretorttutiramisua. Sellaista ei ollut ennen tehty meidän huushollissa, mutta mikä ettei! Tein siis suomalaisen kääretorttupohjan, jonka kostutin kahvilla. Levitin munasokerimascarpone- seoksen päälle ja väänsin jonkinmoiselle rullalle ja yöksi jääkaappiin. Lopun mascarponen käytin melkein oikeaoppiseen tiramisuun savoiardikekseineen, mutta koristelin sen kevään ensimmäisillä mansikoilla, joita perinteisesti on odotettu poikani synttärikakkuun.


Il mio bambino ha compiuto 23 anni ieri - incredibile, vero? - e gli e' venuto in mente di chiedere una torta arrotolata al tiramisu'. Una cosa mai provata a casa nostra, ma perche' no? Ho preparato la pasta con la ricetta finlandese per la torta arrotolata, ma l'ho bagnata con il caffe' una volta cotta. L'ho spalmata di crema di mascarpone, arrotolata come meglio potevo e l'ho lasciata riposare una notte nel frigorifero. Il mascarpone avanzato l'ho usato per un tiramisu' vero con i savoiardi, ma l'ho decorato con le fragole della primavera che aspettavamo di usare per la sua torta di compleanno come sempre.

3 commenti:

  1. Kerrassaan herkullisen näköisiä! Keväiset, aurinkoiset ja myöhästyneet onnittelut synttärisankarille ;)

    RispondiElimina
  2. E' stata un ottima idea e anche molto buona! Complimenti!!

    RispondiElimina
  3. Kiitos e grazie...me syötiin se jo...

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lettori fissi