martedì 2 marzo 2010

Prigionieri del paradiso - Paratiisisaaren vangit


Ho finito di leggere un libro di Arto Paasilinna: Prigionieri del paradiso. Pubblicato in Finlandia nei primi anni 70 esce in Italia solo da pochi mesi.
Narra delle avventure di un gruppo di superstiti ad un incidente aereo che finiscono in un angolo sperduto dell'arcipelago indonesiano. Forse non è tra i migliori, che ho letto, di Paasilinna ma comunque è riuscito a regalarmi una buona e divertente emozione.

Luin Paasilinnan kirjan Paratiisisaaren vangit. Se on julkaistu Suomessa 70-luvun alussa, mutta ilmestynyt Italiassa vain muutamia kuukausia sitten.
Se kertoo lento-onnettomuudesta pelastuneiden ryhmästä Indoneesian saariston kaukaisessa kolkassa. Ehkä se ei ole parhaimpia Paasilinnan kirjoja, jotka olen lukenut, mutta viihdyin kuitenkin sen parissa.

4 commenti:

 1. Un commento tulee täälltä. Jes osaan italiaa.
  mun mielestä paratiisisaaren vangit on Paasilinnan paras kirja. Kertakaikkiaan nauruhermoja kutkuttava teos. Toki muita hyviä kirjoja on sen jälkeen ilmestynyt mutta mikään ei voita PV:a. Siinä vielä tapahtuu sellaista mitä elämässä voi tapahtua mutta näissä uudemmissa jutut on silkkaa utopiaa.No ,makunsa kullakin. Toivottavaasti italialaiset pitää siitä.
  Tervehdykseni talitinttien laulun kera teille sinne etelään.
  Kaisa

  RispondiElimina
 2. Kiitos Kaisa. Itse en ole kirjaa lukenut, käännän viestisi G:lle, hän on Paasilinna-fani. Eri ihmisille kolahtaa eri jutut, ja sitä paitsi kirjojen kääntäjällä on suuri vastuu siitä miltä tarina kuulostaa toisella kielellä. Yritänkin lukea kirjat alkuperäiskielellä, jos suinkin mahdollista. Mukavaa kevättä!

  RispondiElimina
 3. Non ho ancora letto questo libro di Paasilinna.
  Per ora ne ho letti solo tre. Mi sono piaciuti tutti ma se dovessi sceglierne uno direi "Il figlio del dio del tuono" (Ukkosenjumalan poika).

  RispondiElimina
 4. Letto, molto originale!! Spero che la casa editrice Iperborea continui a pubblicare libri di Paasilinna, davvero belli. Ora siamo a nove ma so che ha scritto una trentina di libri.
  Da poco ho letto un libro di un altro scrittore finlandese: Kari Hotakainen. Ne parlo su un post vecchio.
  Buonanotte SuomItaly

  RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lettori fissi