giovedì 29 aprile 2010

Kasvimaa ruukussa - Orto nel vaso


Ilman näitä en pärjää keittiössä: basilika tomattikastikkeessa, tinjami liharuuissa (italiaksi timo, kuten veljeni, joka on kokki, josta olisi aina hyötyä), ruohosipulisilppu tomaattien päällä, minttu tuoksunsa takia. Salvia on vielä ostettava, italialainen persilja on jo omassa purkissaan, rosmariini pihistetään naapurin isosta puskasta.

Senza di queste non me la cavo in cucina: basilico nella salsa, timo sulla carne, erba cipollina sui pomodori, menta per il suo profumo. Salvia e' ancora da comprare, il prezzemolo e' gia' nel suo vaso , rosmarino da rubare dal vicino. 


7 commenti:

 1. Sanotaan, että se ken istuttaa puutarhaansa salvian elää ikuisesti :) Mulla on tulossa hiekkaviljelys - kunhan routarajoitus päästää kuorma-auton pihaan saakka!

  RispondiElimina
 2. Kiitos Vasili, päteeköhän sama ruukkuistutukseen? Mulla kun ei ole puutarhaa, vaan huushollin kiertävä pitkä parveke.

  RispondiElimina
 3. Siis aivan ihania kuvia. Melkein istun jo lentokoneessa matkalla sinne teille!

  RispondiElimina
 4. Hello,

  Beautiful herbs, I recognize, basil, chives,
  and thyme?
  I hope you post your new clay creations
  xx

  RispondiElimina
 5. Minun parvekkeelle ei kohta itse enàà mahdu. Noiden keittiòvàlttàmàttòmyyksien lisàksi sielà on kukkia ja KAKSI purkkia mansikoita. Yksi mansikka jo maisteltu ja kaksi ihan pian. Oikein mukavaa toukokuuta. Oletko muuten lukenut Keittiò Piemontessa -blogia? Lòytyy minun sivupalkistani. Kun oikein haluan kuolata ruoan perààn, luen sità On nyt vain kevàtlevolla. Harmi.

  RispondiElimina
 6. Julie...yes and mint, parsley in another pot, sage still to be bought, rosemary to pick from my neighbours garden under my balcony.
  Finished my candle holders today, now waiting for them to dry. Let's see...

  Lissu...joo mansikoita olla pitää! Varsinkin kun ne eivät kaupasta ostettuina maistu miltään suomalaisiin mansikoihin verrattuna, mistähän se johtuu?

  RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lettori fissi