sabato 18 luglio 2015

Saturnia - Myllyn putoukset - Le Cascate del Mulino


Taianomainen aamu-uinti Myllyn putouksilla Saturnian lähellä, Toscanassa edelleen, hyvin aikaisin ennen kuin muut ehtivät perille näille vapaille putouksille.
Un bagno incantevole sotto le Cascate del Mulino (o di Gorello) vicino a Saturnia (GR) alla mattina presto prima che si riempia di gente. Le cascate sono di libero accesso.Veden lämpötila on yli 37°C - ihanaa! Herttaista katsella kuinka eri maalaiset ihmiset, jotka kastautuivat ensi kertaa sulivat hymyyn.
La temperatura dell'acqua supera i 37°C - meraviglioso! Era carino vedere come le persone, di tutte le nazionalità, si immergevano per la prima volta accendendo un sorriso.
Vesi on sulfaattipitoista, sen hajun tuntee paikkaa lähestyessä. Sillä on hyvä vaikutus kehoomme ja se rentouttaa. Sille päivälle ei kannata suunnitella reipasta retkeilyä!
Arrivando si sente l'odore delle acque solfuree. Fa molto bene al nostro organismo e ha un effetto rilassante. Non conviene progettare un trekking nella la stessa giornata!


Etelä-Toscanan seudulla on useampia kylpylöitä ja muitakin vapaita putouksia. Tämä on kuitenkin meidän ehdoton suosikki. Kehottivat myös käymään siellä täyden kuun aikaan tai tähtien valossa, mutta on hyvä tietää, että muuta valaistusta ei sitten olekaan altaiden alueella.
Nella zona della Maremma Toscana ci sono diversi centri termali e altre terme libere. Questa è comunque la nostra preferita. Ci hanno suggerito di visitarla anche durante la luna piena o con la luce delle stelle, ma è utile sapere che non c'è altra illuminazione nella zona delle vasche.PS. Tätä kirjoittaessani minulla on päällä T-paita, jonka laitoin uinnin jälkeen päälleni. Se on jo kertaalleen pesty, mutta tunnen putouksen veden hajun edelleen. Mietinkin jo ovatko kauniit muistot tuoksuvia?
PS. Sto indossando la stessa maglietta che mi mettevo dopo il bagno. Anche se è già stata lavata si sente ancora l'odore dell'acqua. Stavo pensando se sono i ricordi belli a portare il profumo?

2 commenti:

  1. Ihana blogi. Olipa onni, etä näyttäydyit Vanha Sauna-blogissani :) Kiitos mukaan liittymisestäsi. MInäkin liityn tänne ihastelemaan Italiaa, en varmaan koskaan sinne oikeasti pääse. Kävin jo yhdellä kierroksella :)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Tervetuloa Mörökölli ja kiitos! Päätin näin lomani loppupäivinä tuottaa juttua tosissaan, kun tuli muutama kuva otettua mukavalta reissulta. Lisää seuraa! Täällä on nyt sen verran kuuma, että parempi ollakin sisällä ja matkailla netin kautta.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lettori fissi