lunedì 14 aprile 2014

Ilon lähde - Fonte di gioia

Vilkkaan työpäivän jälkeen on ihana päästä kurkkimaan puutarhan ihmeitä rauhassa.

Dopo una vivace giornata di lavoro è bellissimo poter scoprire le meraviglie del giardino in pace.
Saimme viime vuonna lahjaksi puun nimeltä Cornus florida Rainbow, joka kukkii keväällä. Syksyllä sen lehdet värittyvät punakeltaisiksi.

L'anno scorso abbiamo ricevuto come regalo un alberello, Cornus florida Rainbow, che fiorisce in primavera. In autunno le sue foglie si colorano di rosso e giallo.

  Kevättalvella teimme löytöjä puutarhaliikkeen kukkasipulien alennustiskillä!

Fine inverno abbiamo fatto affari con i bulbi scontati in un vivaio!  
Pieni Fothergilla -pensas aloittaa keväällä hauskoilla tupsuilla. Se on muutenkin hidas kasvuinen, mutta puurtaa sinnikkäästi. vaikka 40-kiloinen koiramme on juossut sen läpi useampaan otteeseen.

 La piccola Fothergilla comincia la primavera con dei simpatici pon pon. E' una pianta di lenta crescita, ma ci prova con tenacia, nonostante la ripetuta potatura effettuata dal nostro cane di 40kg con la sua corsa pazza.
 
Myös magnolia Yellow Bird oli lahja ystäviltä. Sen kukat ovat isoja ja tuoksuvat lievästi. Sekin tulee kasvamaan puuksi. Meillä tulee olemaan täällä kukkiva metsä! 

Anche la magnolia Yellow Bird era un regalo da amici. I suoi fiori sono grandi e delicatamente profumati. Anche lei sarà un grande albero. Avremo un bosco fiorito qui un giorno!
Kaunista värikästä pääsiästä ja linnun laulua teille kaikille!

Auguri di una Pasqua bella colorata con il canto degli uccellini a tutti!

8 commenti:

 1. Oi oi miten ihania kuvia ja tunnelmia ja onpa mukava tavata täällä.Kaikkea hyvää pääsisäiseen sinulle.

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Huomenta Maria! Joko ehdit käväisemään täällä? Ilmat ovat olleet niin upeat, ettei oikein viitsi sisällä istua. Lempeitä ilmoja teillekin :)

   Elimina
 2. Aurinkoista pääsiäistä myös Sinulle -- ihania tulppaaneja, tulppaani on ehdottomasti yksi lempikukkiani, mutta omassa pihassani ne vasta työntävät varsia mullasta...
  Pääsiäisen jälkeen pääsen minäkin muutamiksi päiviksi Italiaan, rakkaseen Roomaan!

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Roomassahan törmää historiaan joka nurkan takaa, ymmärrän kyllä, että se on sinulle rakas :) Ehkä saamme lukea reissustasi blogissasi? Autoisaa matkaa!

   Elimina
 3. Teillä siellä oli niin ihanat säät pääsiäisen aikaan. Mitä nyt lauantaina satoi vähän... :-) Nautin siitä, että luonnossa oli kevät pitkällä, suorastaan kesä jo. Ruusut ja lempikukkani unikot kukkivat Forum Romanumin liepeillä. Hyvää puutarhaviikonloppua sinulle!

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Rooma keväällä on varmaan kaunis, Kyllä se sitä kesää pukkaa kovasti. Öisin on vielä sen verran viileää, ettei olla vielä uskallettu istuttaa tomaatin taimia, mutta pian ne saa laittaa. Mukavaa viikonloppua myös sinulle :)

   Elimina
 4. Quanta bellezza nel mondo, per piccolo sia il pezzo di mondo che guardiamo!

  RispondiElimina
 5. Siis keltainen magnolia,
  ihana <3

  RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lettori fissi