Volevamo usare la farina di farro per fare una torta ed abbiamo trovato spunto su un blog di cucina: "Murzillo Saporito",
Abbiamo seguito la ricetta apportando alcune modifiche.
Il risultato è una buona torta per la prima colazione, grazie Murzillo!
Tahdoimme käyttää spelttijauhoja kakun tekoon ja löysimme ohjeen italialaisesta ruokablogista "Murzillo Saporito". Teimme alkuperäiseen reseptiin muutamia muutoksia;
hienojen vehnäjauhojen sijasta käytimme kamutjauhoja, jonka takia piti lisätä jugurttia ja öljyä, ettei kakusta tulisi liian kuiva.
Se on erinomainen aamupalakakku. Kiitos Murzillo! Ingredienti - Ainekset
100gr
farina di farro - spelttijauhoja
100gr
farina di grano saraceno - tattarijauhoja
100gr
di farina di kamut - kamutjauhoja
225gr
di zucchero di canna integrale - ruskeaa sokeria
4
uova - munaa
130gr
di yogurt- jugurttia
170gr
di olio semi girasole bio - auringonkukkaöljyä
un
pizzico di sale - ripaus suolaa
un
bicchierino di liquore maraschino - 50ml likööriä (esim. maraschino Luxardo)
una
bustina di lievito - 17gr leivinjauhetta
zucchero
a velo - tomusokeria koristeluun
Montare con sbattitore elettrico uova e zucchero. Quando il tutto risulterà spumoso
mettere olio a filo continuando a montare.
Mischiare
le farine, sale, lievito e aggiungere all'impasto. Alla fine
unire yogurt e liquore.
Porre
in una pirofila, precedentemente imburrata e infarinata, con diametro da 24 o 26 cm e lasciare cuocere in forno
per un' ora a 180°.
Quando
sarà cotta, spolverare con zucchero a velo.
Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi, öljy lisätään vähitellen samalla vatkaten.
Jauhot joihin on lisätty suola ja leivinjauhe sekoitetaan joukkoon.
Lopuksi lisätään jugurtti ja likööri.
Taikina kaadetaan jauhotettuun tai voipaperilla vuorattuun vuokaan (24/26 cm) ja paistetaan tunnin verran 180° uunissa.
Koristellaan tomusokerilla.
Jauhot joihin on lisätty suola ja leivinjauhe sekoitetaan joukkoon.
Lopuksi lisätään jugurtti ja likööri.
Taikina kaadetaan jauhotettuun tai voipaperilla vuorattuun vuokaan (24/26 cm) ja paistetaan tunnin verran 180° uunissa.
Koristellaan tomusokerilla.
Tätä testataan meillä
RispondiEliminakiitos!
Grazie a voi! Sono felice che vi sia piaciuta e grazie per la visita.
RispondiEliminaA presto
Valeria