TIRAMISU'
4 munaa
5 rkl sokeria
350 gr mascarponea
400 gr savoiardi-keksejä
6 kuppia kahvia
likööriä
3 rkl tummaa kaakaota
***
Eroita keltuaiset valkuaisista;
keltuaiset sekoitetaan mascarponen ja sokerin kanssa,
valkuaiset vatkataan kovaksi ja sekoitetaan varovasti
edellisten joukkoon.
edellisten joukkoon.
Anna kahvin jäähtyä ja lirauta hieman likööriä joukkoon.
(Käytän Bailey's tai pehmeän makuista pähkinälikööriä.)
Kasta savoiardit nopeasti kahviin ja tee niillä pohjakerros vuokaan,
päälle kerros marcarponesekoitusta, toinen kerros keksejä
ja loppu mascarpone, jonka päälle sirotellaan kaakao.
Kakku jääkaappiin ainakin kolmeksi tunniksi,
jos maltat odottaa yön yli aina paranee,
koska keksit pehmenevät ihanasti.
Se oli siis perusresepti;
koska täällä mascarpone myydään joko 250gr tai 500gr purkeissa
minä ostan tietysti sen isomman ja tiramisuhan
ei ole mikään diettiherkku,
ei ole mikään diettiherkku,
joten käytän koko purkillisen lisäten hieman sokeria, mutten munia.
Kakusta tulee korkeampi ja tosi herkku!
Olen ruskean sokerin kannattaja, mutta se värjää marscarponen.
Olen ruskean sokerin kannattaja, mutta se värjää marscarponen.
Savoiardien sijasta olen alkanut käyttää sardinilaisia keksejä,
joita kuvassa,
joita kuvassa,
koska ne ovat ilman kaikenmaailman lisäaineita ja pehmeämpiä.
Joku käyttää tavallisia kuivakeksejä, mutta se on mielestäni
se diettiversio, ei minun makuun.
Jokaisen suupalan täytyy olla nautinto!
se diettiversio, ei minun makuun.
Jokaisen suupalan täytyy olla nautinto!
Kakun voi päälle voi raastaa myös suklaata.
Kesäaikaan koristelen kakun mansikoilla tai kirsikoilla,
mutta muistakaa, että se on minun variaationi.
Oikeaoppisessa tiramisussa ei ole hedelmää.
Herketteluhetkiä toivottaen,
Ruostevilla
Kiitos kiitos♥ tätä testataan tänään!
RispondiEliminaKiitti ohjeesta! Ensi viikolla lounaalla, Suomeen tulon kunniaksi.
RispondiElimina