L' Ortica, tanto odiata per l'effetto urticante che si avverte sfiorandola, può essere usata come alimento: i germogli nei risotti, nei minestroni, nelle frittate o nelle frittelle.
E' ricca di vitamina C, azoto e ferro ed ha proprietà antidiarroiche, diuretiche, cardiotoniche e antianemiche.
Ecco una semplice ricetta primaverile provata con Ruostevilla.
Frittata con ortiche
Ingredienti per due persone: 4 uova, due buone manciate di punte di ortiche primaverili, una piccola cipolla, sale e olio di oliva extra vergine.
Mettere a scaldare in una pentola dell'acqua e quando bolle gettare le ortiche precedentemente lavate. Dopo un minuto o poco più scolare le ortiche, strizzarle leggermente , tagliuzzarle e lasciarle raffreddare. In un tegame soffriggere nell'olio la cipolla tagliata. Sbattere le uova con un pizzico generoso di sale e aggiungere le punte di ortica cotte.
Versare il tutto sulle cipolle soffritte cuocete e......buona frittata a tutti!!
Kiusallista nokkosta voi hyvin käyttää ravintona; versoja voi laittaa risottoon , keittoihin, munakkaisiin ja lettuihin. Nokkosessa on paljon C-vitamiinia, typpeä ja rautaa. Siitä on apua myös ripuliin, virtsan poistoon, sydämen toimintaan ja anemiaan. Tässä kokeilemamme keväinen resepti.
Kahdelle hengelle: 4 munaa, pari kourallista keväisten nokkosten versoja, yksi pieni sipuli, suolaa ja oliiviöljyä.
Huuhtele nokkoset ja laita ne sitten kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi. Valuta, purista vettä pois, leikkaa ja anna jäähtyä. Ruskista sipuli oliiviöljyssä pannulla. Sekoita kananmunat, hyppysellinen suolaa ja nokkoset. Kaada seos paistinpannuun sipulien päälle paistumaan ja... hyvää munakasta kaikille!
Kokattu on, sekà tààllà ettà Suomessa ja maukkaaksi havaittu. Myòs keitto onnistuu. Mukavaa loppuviikkoa. On myòs erinomainen kasvien lannoiteuutteeksi.
RispondiEliminaKiitos neuvoista, täytyypä kokeilla keittoakin. Sattuukin viikonloppu vapaaksi eli mukavaa on. Samoin sinulle. Terveisiä Lariciolta!
RispondiElimina